Activity

Here you can see a sample of the research activities organised by our group and of some of the research activities (colloquia and conferences) undertaken by members of our team. 

 

14 December 2023

L'Institut d'Estudis Medievals de la Universitat Autònoma de Barcelona organitza una jornada sobre manuscrits i impresos medievals el dia 15 de desembre. Hi participen els membres de Translat Àlex Coroleu i Josep Pujol. 

10 November 2023

Del 22 al 24 de novembre se celebrarà al Palazzo Du Mesnil, a Nàpols, el Col·loqui Internacional "Al crocevia del Mediterraneo: La Monarchia umanistica aragonese nel contesto ideologico e culturale del Rinascimento", organitzat pel Centro Europeo di Studi su Umanesimo e Rinascimento Aragonese. Hi participen els membres de Translat Lluís Cabré, Alejandro Coroleu i Albert Lloret.

Convegno Cesura 2023
01 June 2023

L'Institut de Llengua i Cultura Catalanes de la Universitat de Girona organitza el 8 de juny de 2013 una jornada  d'estudi sobre els llibres de saviesa a l’època medieval. Hi participen Lluís Cabré i Barry Taylor, membres del projecte Translat.

Aforament limitat. Inscripció gratuïta a ilcc@udg.edu

Els textos i les seves fonts
12 April 2023

Ha nascut la nova revista TranScript. Traduzione e scrittura nel Medioevo europeo, dedicada a l'estudi de la traducció i la mediació entre llengües, cultures i tradicions entre els segles XI i XV. Elisa Guadagnini, membre de Translat, forma part del comitè de direcció. Els dos primers fascicles estaran dedicats a «Il traduttore nel Medioevo: consapevolezza e realtà di un’autorialità complessa».

TranScript
28 February 2023

Els dies 9 i 10 de març se celebrarà el simposi Les traduccions catalanes dels clàssics, organitzat per l'Aula Carles Riba en ocasió del seu 25è aniversari. 

La sessió del dia 9 estarà dedicada a les traduccions medievals i renaixentistes, i hi intervindran els membres de Translat Josep Pujol i Albert Tomàs.

 

Aula Carles Riba
21 February 2023

 

El dia 24 de març tindrà lloc la defensa de la tesi doctoral d'Albert Tomàs Monsó sobre “La traducció catalana medieval de La ciutat de Déu de Sant Agustí amb el comentari de Thomas Waleys. Estudi i edició crítica del comentari”.

Data i hora: Divendres, 24 de març de 2023, 11 h
Lloc: Sala de Graus Jordi Castellanos (B7/052). Facultat de Filosofia i Lletres, Universitat Autònoma de Barcelona
 

La Cité de Dieu
06 February 2023

El dia 17 de gener, Albert Tomàs va participar en el Seminari de Literatura i Cultura de l'Edat Mitjana i de l'Edat Moderna amb una sessió sobre la traducció catalana medieval de La ciutat de Déu de sant Agustí.

«En aquest capítol no ha istòria ne poetria e per ço nos en passam»: la traducció catalana medieval de La ciutat de Déu de sant Agustí amb el comentari de Thomas Waleys

SLIMM
07 July 2022

La Facultat de Filologia de la Universidade de Santiago de Compostela acollirà el Vuitè Congrés Internacional de La SEMYR, La trama del texto. Fuentes literarias y cultura escrita en la Edad Media y el Renacimiento, del 7 al 9 de setembre de 2022. La SEMYR és la Sociedad de Estudios Medievales y Renacentistas.

Congrés SEMYR: La trama del texto
15 June 2022

Organitzada pels professors Alex Coroleu i Josep Pujol, la jornada “Filosofia, llengua i història: teoria i pràctica dels studia humanitatis, ca. 1400-1600” (UAB, 10 de juny de 2022) va abordar la relació, moltes vegades contradictòria i problemàtica, entre l’ideari humanístic i la realitat de la cort, de l’aula i de la impremta en àmbit italià i hispànic entre el primer quart del segle XV i les darreres dècades del Cinc-cents.

Jornada: Filosofia, llengua i història
26 May 2022

Amb motiu del centenari de la mort d’Isidre Bonsoms i Sicart (Barcelona, 22 de gener de 1849 – Valldemossa, Mallorca, 14 de novembre de 1922), mecenes, bibliòfil i benefactor de la Biblioteca de Catalunya, es presenta un cicle d’activitats i una exposició a l’Espai Zero per rememorar la seva figura i el seu llegat patrimonial. Bonsoms feu donació de tres grans col·leccions a la Biblioteca de Catalunya durant la primera etapa fundacional.

Cicle Isidre Bonsoms a la Biblioteca de Catalunya