Actividad

Aquí se puede consultar una selección de las actividades organizadas por nuestro proyecto y de las actividades (coloquios y congresos) en que han participado miembros de nuestro equipo. 

 

01 Junio 2023

L'Institut de Llengua i Cultura Catalanes de la Universitat de Girona organitza el 8 de juny de 2013 una jornada  d'estudi sobre els llibres de saviesa a l’època medieval. Hi participen Lluís Cabré i Barry Taylor, membres del projecte Translat.

Aforament limitat. Inscripció gratuïta a ilcc@udg.edu

Els textos i les seves fonts
12 Abril 2023

Ha nascut la nova revista TranScript. Traduzione e scrittura nel Medioevo europeo, dedicada a l'estudi de la traducció i la mediació entre llengües, cultures i tradicions entre els segles XI i XV. Elisa Guadagnini, membre de Translat, forma part del comitè de direcció. Els dos primers fascicles estaran dedicats a «Il traduttore nel Medioevo: consapevolezza e realtà di un’autorialità complessa».

TranScript
28 Febrero 2023

Els dies 9 i 10 de març se celebrarà el simposi Les traduccions catalanes dels clàssics, organitzat per l'Aula Carles Riba en ocasió del seu 25è aniversari. 

La sessió del dia 9 estarà dedicada a les traduccions medievals i renaixentistes, i hi intervindran els membres de Translat Josep Pujol i Albert Tomàs.

 

Aula Carles Riba
21 Febrero 2023

 

El dia 24 de març tindrà lloc la defensa de la tesi doctoral d'Albert Tomàs Monsó sobre “La traducció catalana medieval de La ciutat de Déu de Sant Agustí amb el comentari de Thomas Waleys. Estudi i edició crítica del comentari”.

Data i hora: Divendres, 24 de març de 2023, 11 h
Lloc: Sala de Graus Jordi Castellanos (B7/052). Facultat de Filosofia i Lletres, Universitat Autònoma de Barcelona
 

La Cité de Dieu
06 Febrero 2023

El dia 17 de gener, Albert Tomàs va participar en el Seminari de Literatura i Cultura de l'Edat Mitjana i de l'Edat Moderna amb una sessió sobre la traducció catalana medieval de La ciutat de Déu de sant Agustí.

«En aquest capítol no ha istòria ne poetria e per ço nos en passam»: la traducció catalana medieval de La ciutat de Déu de sant Agustí amb el comentari de Thomas Waleys

SLIMM
07 Julio 2022

La Facultat de Filologia de la Universidade de Santiago de Compostela acollirà el Vuitè Congrés Internacional de La SEMYR, La trama del texto. Fuentes literarias y cultura escrita en la Edad Media y el Renacimiento, del 7 al 9 de setembre de 2022. La SEMYR és la Sociedad de Estudios Medievales y Renacentistas.

Congrés SEMYR: La trama del texto
15 Junio 2022

Organitzada pels professors Alex Coroleu i Josep Pujol, la jornada “Filosofia, llengua i història: teoria i pràctica dels studia humanitatis, ca. 1400-1600” (UAB, 10 de juny de 2022) va abordar la relació, moltes vegades contradictòria i problemàtica, entre l’ideari humanístic i la realitat de la cort, de l’aula i de la impremta en àmbit italià i hispànic entre el primer quart del segle XV i les darreres dècades del Cinc-cents.

Jornada: Filosofia, llengua i història
26 Mayo 2022

Amb motiu del centenari de la mort d’Isidre Bonsoms i Sicart (Barcelona, 22 de gener de 1849 – Valldemossa, Mallorca, 14 de novembre de 1922), mecenes, bibliòfil i benefactor de la Biblioteca de Catalunya, es presenta un cicle d’activitats i una exposició a l’Espai Zero per rememorar la seva figura i el seu llegat patrimonial. Bonsoms feu donació de tres grans col·leccions a la Biblioteca de Catalunya durant la primera etapa fundacional.

Cicle Isidre Bonsoms a la Biblioteca de Catalunya
20 Abril 2022

Organitzat per Albert Lloret, ha tingut lloc a la University of Massachussets Amherst el 18è Congrés de la North American Catalan Society.

NACS
25 Mayo 2021

El 18 de juny de 2021, l’Ajuntament de Vic, els estudis de Traducció, Interpretació i Llengües Aplicades de la UVic-UCC, el Patronat d’Estudis Osonencs i l’Ateneu de Vic commemoren el 7è centenari de la mort de Dante recordant la figura del vigatà Andreu Febrer, el primer a traduir en vers la Commedia el 1429: aquesta versió és una de les obres cabdals de la literatura catalana medieval. 

Jornada «Andreu Febrer i la traducció de la Divina comèdia»